top of page
Kruiden Thee Natuurlijk.png

De verkoop van deze thee is ontstaan vanuit mijn passie voor thee én natuurlijke ingrediënten. Natuurlijke thee smaakt veel voller, onder andere omdat hier gewerkt wordt met natuurlijke ingrediënten. Dat geeft niet alleen een veel mooier uiterlijk en gevoel aan de thee, maar bovenal heel veel smaak. Genieten van thee doe je dus veel intenser met deze verschillende theesoorten. Je kan deze thee op ieder moment drinken, of het nu bij het ontbijt is, lunch, tussendoor of ’s avonds voor het slapen gaan. Er is altijd een goed moment voor een heerlijke kop thee. Geniet er samen van of neem een momentje voor jezelf. 

 

Onze belofte aan jou:

 

✓ LEVERING BINNEN 5 WERKDAGEN

✓ HANDGEMAAKT IN NEDERLAND

✓Veilige Betalingen met IDEAL of CREDIT/DEBIT CARD

Zo zet je kruidenthee (bijna iedereen doet dit fout) 

In 3 stappen naar een heerlijke kruidenthee:

1. Gebruik zuiver water

Kruidenthee bestaat voornamelijk uit water. De smaak van je infusie wordt dus ook grotendeels bepaald door het water dat je gebruikt. Kies daarom water met een licht-zure pH (wat ook goed is voor je spijsverteringstelsel) en dat zo weinig mogelijk mineralen bevat. Dit laatste wordt op het etiket van de fles omschreven als droogrest. Water dat weinig mineralen bevat, heeft een droogrest tussen 0 en 500mg/l. Leidingwater kan natuurlijk ook. Als je het water kookt en even laat afkoelen, zakt de droogrest naar de bodem van de waterkoker.

Ook de temperatuur van het water bepaalt de smaak, de bitterheid en het mondgevoel van de thee. Voor een kruidenthee is de ideale temperatuur van het water tussen 70 en 80 graden. Giet zeker geen kokend water over de kruiden, hierdoor zullen de werkzame stoffen en de aroma’s van de kruiden vergaan. Laat gekookt water even afkoelen, alvorens het over de thee te gieten.

1. Laat de thee lang genoeg trekken

Hoe lang moet een thee trekken? Om het antwoord hierop te weten zijn er eerst nog enkele andere vragen die je je moet stellen. Bevat de samenstelling van je kruidenthee enkel kruiden of ook echte thee? Wil je de thee enkel voor zijn smaak drinken of wil je genieten van de weldadige werking van de kruiden?

Een samenstelling met groene of zwarte thee laat je, voor een goede smaak, maximum 2 à 3 minuten trekken. Als de thee langer blijft staan, zullen de aanwezige tannines zorgen voor een wrange smaak.
Samenstellingen op basis van kruiden kunnen langer trekken. Zo heb je na een 5-tal minuten al een heerlijke smaakvolle thee. Of laat de thee 15 minuten trekken om ook te profiteren van de werkzame stoffen van de kruiden. Als thee in koud water getrokken wordt, mag dit gerust enkele uren blijven staan. Dit is vooral van toepassing bij ijsthee.

Nog een extra tip: Laat je thee altijd afgedekt trekken. Zo gaat er geen warmte verloren en kunnen de kruiden optimaal trekken. Anderzijds ontsnappen de aroma’s niet, waardoor de smaak van de thee intenser wordt. Wist je trouwens dat thee ‘ruimte’ nodig heeft om zijn smaak optimaal af te geven. 

3. Drink de thee puur

Vermijd het gebruik van zoetstoffen zoals suikers. Ze verdoezelen de smaak en verstoren je smaakzin. Heb je toch graag iets zoets, kan je in geringe mate honing, een brokje kandij of ongeraffineerde suiker gebruiken. Let er op dat je de thee voldoende laat afkoelen, alvorens er honing aan toe te voegen. Honing die verwarmd wordt boven 40°C, verliest zijn natuurlijke werkzame stoffen en smaak.
Andere toevoegingen zoals een schijfje citroen of gember kunnen je thee een extra toets geven. Gebruik natuurlijke producten en was of schil ze goed voor gebruik.

bottom of page